ÚJRA LEHET NYERNI DEVIZAPERBEN!


Munkám során folyamatosan figyelemmel követem az új bírói gyakorlatokat, új jogi megközelítéseket és új ötleteket, amelyek segíthetnek olyan ügyekben is, amelyekben ezidáig nem volt lehetőség nyerni. Miért ne járhatnánk sikerrel az Ön ügyében is? Vegyük elő, és nézzük át az Ön iratait is, mert könnyen lehet, hogy már van megoldás!

Már több, mint 1000 peres eljárásban képviseltem ügyfeleimet!

A közzétett ítéletek is mutatják, hogy ismét tapasztalható pozitív tendencia a bíróságok gyakorlatában a devizaszerződések érvénytelenségére irányuló perekben. Alapvetően az árfolyamkockázat tisztességtelensége, és ezáltal a szerződés érvénytelensége, amiben újra jó eredmények mutatkoznak. Fontos megjegyezni, hogy mindig az adott ügyben szereplő szerződést, és a szerződéskötés körülményeit vizsgálja a bíróság. Több pénzintézet, tipikusan nagybank ingatlanfedezetes deviza alapú szerződései általában tartalmaznak olyan kockázatfeltáró passzust, amit a bíróság elfogad kellő árfolyamkockázattal kapcsolatos tájékoztatásnak.

Ahogy látható van fantázia az autós ügyekben akár felperesi, akár alperesi (a bank támadja az ügyfelet, követeli a tartozást) pozícióban, illetve egyedileg olyan szerződések esetében, melyekben nem megfelelő a kockázatfeltárás szövegezése, vagy nincs is. Mindig megvizsgálandó tehát az adott ügylet, szerződés, és akként alakítható ki pontosabb jogi álláspont a perbeli jogi lehetőségek vonatkozásában.

Keressen bizalommal, kérjen konzultációt szerződésével kapcsolatban!

Ítéletek