társasházi-jog-ugyved

Csökkentse rezsiköltségét okosan!

Nagyméretű családi házát, vagy telkén álló több épületét alakíttassa társasházzá és spóroljon akár százezreket a számlákon! Ingyenes igényfelmérés, ingyenes ajánlattétel! Ön csak nyerhet vele, irodám vállalja a teljeskörű ügyintézést.

Miért fizetne többet azért, amiért nem szükséges?
ügyvéd-társasház2

Társasház alapítás, alapító okiratok rendezése, módosítása

Nagy tapasztalattal rendelkezem alapító okiratok elkészítésében, kezdve a mostanában egyre népszerűbb kisebb családi házak társasházzá alakításától, egészen a több száz albetétes nagyméretű lakóingatlanok társasházzá alakításáig. Sajnálatosan viszonylag gyakran előforduló probléma, hogy a már huzamos ideje létező házak, ingatlanok társasházzá alakítása valamilyen okból teljesen elmaradt.
Irodám tevékenysége körében foglalkozik az ilyen problémás ingatlanok, ingatlanjogi, társasházi jogi, földhivatali rendezésével. Ehhez kapcsolódóan a nem olyan gyakori, osztatlan közös tulajdon peres úton történő társasházzá alakításában is tapasztalattal rendelkezik irodám.
Szintén gyakran felmerülő jogi eset, hogy a társasházakban az alapító okirat elkészítése óta történtek bizonyos változások (lakásösszevonés, szétválás), illetve előfordul, hogy a társasházközösség valamely közös tulajdonú helyiség (pl.: tetőtér) elidegenítését határozza el. Irodám nagy tapasztalattal foglalkozik az ehhez kapcsolódó alapító okirat módosítások elkészítésével, illetve a kapcsolódó jogi munkával.
társasházi-jog

Társasházakról általában

A társasház tulajdonostársainak közössége az általa viselt közös név alatt az épület fenntartása és a közös tulajdonnal kapcsolatos ügyek intézése során jogokat szerezhet és kötelezettségeket vállalhat, önállóan perelhet és perelhető, gyakorolja a közös tulajdonnal kapcsolatos tulajdonosi jogokat, viseli a közös tulajdon terheit.

A Társasházakra vonatkozó jogi szabályozást a hatályos Társasházakról szóló 2003. évi CXXXIII. törvény adja. A Társasházakkal kapcsolatosan számos területen igen sok jogi feladat merül fel. Irodám évtizedes gyakorlattal foglalkozik a társasházakkal kapcsolatos legkülönfélébb jogi ügyekkel.
ügyvéd-társasház

Közös költség tartozások rendezése

A közös költség tartozásokkal kapcsolatos igényérvényesítés során próbálom a társasházakat költségekben leginkább kímélő konstrukciókat alkalmazni, melyben az adósra kerül átterhelésre a tartozás behajtásának szinte teljes költsége.
Ügyvédi irodám kiemelkedő mennyiségű ilyen típusú üggyel foglakozott - foglalkozik, a társasházankénti egyedi ügyektől egészen a nagy házak tömeges ügybeadásáig. Tevékenységünk keretében vállaljuk a tartozások fizetési meghagyásos eljárásban történő érvényesítését, illetve az eljárás előrehaladtával a végrehajtási eljárásban való képviseletet, a végrehajtóval a hatékony kapcsolattartást.

Szükség esetén az adós vitatása esetén perben is érvényesítjük a jogos közös költség tartozást. Igény szerint vállaljuk a társasházi törvény és az adott társasház szervezeti és működési szabályzata figyelembe vételével az adós ingatlanának jelzálogjoggal történő megterhelését amennyiben ennek feltételei fennállnak.
Smart and practical Method Of Getting Term Paper College Students visit your url Bright Method Of Getting Buy Custom Essay Browse This Site